Podotherapie

Podotherapie by Ilse Beckers

Wat doe ik dan anders dan anderen? Dat zit hem voornamelijk in mijn benadering van de pijnklachten die u heeft en mijn benadering van de problemen die rondom de oplossing 'zolen' kunnen ontstaan.

Ik kijk zeer sterk ketengericht (denk aan rugklachten bij een verkeerde voetstand) en werk met bv zolen en oefeningen. Ook kan ik oplossingen bieden voor zolen in leuke schoenen en slippers. Mijn instelling: lukt het niet met de ene methode van zolen, maken, dan passen we (kosteloos) een andere methode toe. Zo zijn er al 4 methodes die ik zonder problemen kan toepassen ! 

Podotherapie is niet alleen zolen maken. Ik werk als algemeen podotherapeut. Hoewel mijn specialisatie ligt op het gebied van de orthopedische problemen (zolen) ben ik ook vrij sterk in de voetbehandelingen. Hierbij zoek ik vaak de samenwerking met bv pedicures. Denk aan ontstoken nagels of likdoorns die niet goed genoeg door een pedicure verwijderd kunnen worden.

En wanneer er geen enkele methode werkt ? Dan ben ik creatief genoeg om de methodes te combineren of u door te verwijzen binnen mijn netwerk naar iemand die u wellicht verder kan helpen. Niet alles is met podotherapie op te lossen. Bij mij zult u wel alle effort krijgen voor een vaste prijs om uw probleem op te lossen !

Wanneer ik u nog niet eerder gezien heb komt u eerst voor een onderzoek. Daarbij ga ik inventariseren wat er aan de hand kan zijn en wat de mogelijke oplossingen zijn. Daarbij bekijk ik het bewegingsapparaat (het menselijk lichaam) zowel in stand als in beweging. Ik gebruik daarvoor de meest geavanceerde technieken zoals een 3D scanner die op verschillende manieren gehanteerd kan worden, video analyse en een drukmeetplaat.

Ik bespreek met u wat mijn bevindingen zijn en wat de mogelijke oplossing is. Van daaruit kunt u bepalen wat wel of niet bij u past.

Ik heb hiernaast een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen en meest voorkomende therapieën die ik geef.